Céginformációk
Termékeink
Mintaboltok
Elérhetőségek
 
 

Termékeink

 
 

Szén- és bronzkefék

A különböző elektromos gépek és berendezések csúszóérintkezéses áramvezetésében résztvevő szénkefék kiválasztása nem könnyű feladat, mivel jelentős szerepet töltenek be a megbízható üzemvitel szempontjából. Fontos, hogy a lehető legjobb érintkezés álljon fenn a kefe és az armatúra között, egyidejűleg pedig a kefe jó hatásfokkal műkődjön.

A szénkefék kiválasztásánál, valamint más minőségekkel való helyettesítésnél kellő gondossággal kell eljárni, hogy az adott körülményekhez a lehető legjobb kefeminőség kerüljön alkalmazásra. Alapvető információkat adunk a standard minőségek legfontosabb tulajdonságaira és szokásos felhasználásukra vonatkozóan.

A szénkefék hazai és széles választékú import alapanyagokból készülnek. Ennek megfelelően több külföldi ismert alapanyaggyártó céggel vannak kiépített kapcsolataink. Így el tudtuk érni azt, hogy megrendelőink a már bevált alapanyagmárkákhoz is hozzájussanak, hazai kiszereléssel, a márkákhoz igazodó technológia előirások betartásával.

A szénkefék leggyakoribb kiviteli formáit a "Típusrajzok" cimű részben mutatjuk be, ahol a gyártáshoz szükséges főbb méretek megadásához is irányt mutatunk. Ugynacsak közöljük a különféle kábelsaruk és csatlakozók rajzát is.

A kefeanygokkal szemben a felhasználástól függően különbözőek a követelmények:
  • nagy kommutáló képesség,
  • hosszú élettartam,
  • kis kommutátor vagy csúszógyűrű kopás,
  • nagy túlterhelhetőség,
  • kis érzékenység az üzemeltetési klímára,
  • kielégítő mechanikai szilárdság,
  • rugalmasság és csillapítóképesség.
A különféle elektromos gépekhez ajánlott kefeminőségek meghatározásához az "Alkalmazási területek" táblázatban adunk általános iránymutatást. Kefeminőségekre vonatkozó részletesebb információt a "Szénkefe anyagok műszaki paraméterei" összefoglaló nyújt.

A minőségjelen belül a betűk a kefecsoportokat, a számok a csoporton belüli minőségeket jelölik.

KEFECSOPORTOK
Megnevezése Jelölése
Keménygrafit és széngrafit minőségek K, SzK
Műgyantakötésű grafitminőségek PG
Elektrografit minőségek EG
Fémgrafit minőségek B, BS, E
 
Vissza a Termék választáshoz!